skip to Main Content

Prezentacija novih tehnologija za održavanje sportskih terena

Nogometni tereni u Bosni i Hercegovini su uglavnom u slabom stanju. Razlog za takvo stanje uglavnom je novac, neprihvaćanje novih tehnologija izgradnje i njege travnjaka, nedostatak kvalitetne opreme i stručnosti.
 
Priliku da saznamo šta su noviteti u ovoj oblasti imali smo danas na Bjelašnici gdje je upriličena prezentacija namjenjena profesionalcima koji održavaju zelene površine 
poput nogometnih i golf terena. Predstavljeni su profesionalni materijali koji se koriste prilikom zasnivanja, reparacije i održavanja zelenih površina, te su razmjenjena 
iskustva sticana u praksi.
 
“Rezultate je moguće postići i sa značajno manjim ulaganjima.Danas želimo predstaviti tehnologije koje donose sigurne rezultate i dugoročno su isplative”, rekao je Damir Zejnilović organizator predavanja.
 
“Sve danas što sam čuo za mene je novo, nisam imao priliku da se susrećem sa ovim stvarima”, kazao je Branković Elmedin menadžer FK Bosna-Sema.
 
 
“Nogometni tereni u Bosni i Hercegovini skoro da su prepušteni sami sebi, mala su ulaganja u održavanje. Danas smo vidjeli profesionalni odnos prema održavanju travnjaka”, kazao je Zoran Prskalo HNK Čapljina.
 
 
Nove tehnologije i nova gnojiva dugoročno donose bolje rezultate i umanjuju troškove, poručili su predavači iz Agro CS-a i Net Green-a.
 
 
[huge_it_video_player id=”223”]
Back To Top