skip to Main Content

Novi avion i nove destinacije sa tuzlanskog aerodroma

Najveći niskotarifni avioprijevoznik u centralnoj i istočnoj Europi, Wizz Air na pisti Međunarodnog aerodroma Tuzla danas je zvanično postavio još jedan svoj avion Airbus A320, te svečano promovirao pet novih linija. Ovo je drugi bazni avion koji je spomenuta aviokompanija postavila na tuzlansku pistu, a sa novim linijama broj destinacija na koje je moguće putovati sa tuzlanskog aerodroma popeo se na 16.

Novi avion na aerodromskoj pisti može se posmatrati i kao nova investicija od 98 miliona dolara, koliko košta spomenuti Airbus A320, a osim uspostave novih linija omogućava i dodatno zapošljavanje osoba.

Prema riječima menadžerice za korporativne komunikacije Wizz Air-a Sorine Ratz, dva aviona koja se nalaze u Tuzli predstavljaju ukupnu investiciju od blizu 196 miliona dolara.

„Novi avion koji je danas dovezen podržavat će pet destinacija, odnosno ruta za Bratislavu, Keln, Friedrichshafen, Nuremberg i Vaxjo, a opsluživat će i povećanje frekvencija letenja prema već postojećim destinacijama“, istakla je Ratz i dodala da letovi počinju u mjesecu martu, a putničke karte za bilo koju od ovih popularnih destinacija su već u prodaji putem internet stranice wizzair.com.

„Kao zračni prevoznik sa najvećim brojem operacija u Bosni i Hercegovini, nastavljamo širiti svoju mrežu niskotarifnih ruta, pružajući nove mogućnosti za putnike i stvarajući nova radna mjesta. Wizz Air ostaje posvećen ovoj državi i radujemo se nastavku suradnje sa Međunarodnim aerodromom Tuzla, nudeći nove mogućnosti za putnike“, istakla je na kraju svog obraćanja.

Back To Top