skip to Main Content

Ministar Edin Ramić u posjeti povratnicima u Foči

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas Foču gdje je sa predsjednikom Skupštine opštine Foča Izetom Spahićem obišao povratnike i razgovarao o stanju u bošnjačkoj povratničkoj zajednici u ovom gradu. Ministar Ramić je posjetio Musličku džamiju u Donjem Polju gdje se sastao sa glavnim imamom Miralemom ef. Hodžićem, te sa predstavnicima bošnjačke zajednice u ovom kraju. Također, ministar Ramić se sastao sa  načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem, gdje je potpisan sporazum o sufinansiranju infrastrukturnih objekata u povratničkim zajednicama u ovoj opštini.

 

„Danas smo u Foči potpisali i sporazume o novim projektima sa načelnikom Foče, sa muftijom Remzijom ef. Pitićem obišli smo gradilište Aladža džamije, posjetili nekoliko povratničkih porodica. Važna je nedavna posjeta predsjednika Izetbegovića, ali i ovi susreti danas jer vraćaju vjeru u nastavak djelovanja na održivom povratku. Bošnjačka zajednica predvođena predsjednikom Skupštine opštine Foča napravila je veliki iskorak, realiziramo ozbiljne projekte i vraćamo povjerenje povratnika u institucije“, kazao je ministar Ramić.

 

„Foča je temelj povratka u jugoistočnom dijelu RS-a, te je važno da sa Višegradom i Trebinjem gradi jednu vezu, u kojoj moramo pomagati izolirane zajednice, voditi računa o pojedinačnim potrebama starih i iznemoglih. Također, trebaju nam mladi ljudi koje ćemo podržati u razvoju biznisa i ulaganju u poljoprivredu. Prilika ima, te sam uvjeren da zahvaljujući vrijednom radu i zalaganju dolaze vedriji dani za naše povratnike“, dodao je ministar Ramić.

 

Prilikom posjete su obiđeni infrastrukturni objekti i putna komunikacija čija je izgradnja završena u 2016. godini, a sufinansirani su  od strane Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Back To Top