skip to Main Content

Održan Africa twin adventure vikend na Majevici

Prvi put u istoriji BiH je organizovan ATAV (Africa twin adventure vikend) međunarodnog karaktera pod nazivom “ATAV – BOSNA 2017” BRGULE 26.-28.05.2017. godine. Organizator je “Africa Twin Club” Brgule čiji je predsjednik Petar Lukanović koji je počasni član “Enduroriders Zahorie” iz Slovačke. Prisutan je bio i predsjednik “Enduroriders Zahorie” – Jožko Nasada. Učesnici ATAV – BOSNA 2017 su bili iz Belgije, Poljske, Češke, Slovačke, Hrvatske i BiH. Staza ON-ROAD kojom se vozilo je bila na planini Majevici i obuhvatala je opštine Tuzla, Srebrenik, Čelić i Lopare. Vožnja je počela u Brgulama gdje se i završila. U mjestu Drijenča vozači su napravili kratku pauzu gdje ih je dočekao i ugostio fra Franjo Martinović sa mještanima ovog mjesta. Položeno je cvijeće na spomenik palim braniteljima rata 1992-95. U toku stanke održano je i kratko istorijsko predavanje o tom mjestu.
Pored ove vožnje bilo je organizovano i OFF-ROAD takmičenje na Enduro poligonu Šljakište u Brgulama. Pobjednici ovog takmičenja su:

1. Peter Szabo – Yamaha XTZ
2. Oliver Krátki – Africa Twin XRV
3. Marek Tokoš – Africa Twin XRV
4. Juhás Rasťo – Yamaha XTZ

Druženje učesnika je trajalo od petka do nedelje a jedan dio je otišao u ponedeljak sa namjerom da nastavi obilazak prirodnih ljepota BiH. Po izjavi učesnika staze su bile jako teške i zahtjevne što i jest pravi izazov za vozače.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”16” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”] 

Foto/Branislav Lukić Luka

 

 

Back To Top