skip to Main Content

Tuzla: Večeras manifestacija “Ramazan u Bosni”

Muftijstvo tuzlansko, Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medresa u Tuzli organizuju manifestaciju „Ramazan u Bosni“ koja će biti održana na Trgu slobode u Tuzli.
Manifestacija će trajati šest večeri, od 3. do 5. i od 15. do 17. juna ove godine.

Raznovrstan program i eminentni gosti doprinijet će da se na poseban način osjeti, čuje i doživi ramazanska atmosfera u srcu Tuzle.
Manifestaciju će u subotu 3. juna u 20,50 sati otvoriti muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

U programu učestvuju: Armin Muzaferija, Latif Moćević, Enes Ukić, Muhamed Mahmutović, Ajdin Hasanić, Hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, recitatorsko-literarna sekcija Behram-begove medrese u Tuzli, Hor Mošus iz Brčkog, Hor Preporod iz Ilijaša i Hor Nuru Ajni iz Kalesije.
Predavači će biti: dr. Sead Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla Ahmed-ef. Huskanović, dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese, Edin-ef. Dedić, profesor u Behram-begovoj medresi u Tuzli, Safet-ef. Karahmetović, glavni imam za medžlise Bosanski Šamac, Odžak i Modriča i mr. Muamer-ef. Hasanbašić, imam u tuzlanskom džematu Ševar.

Ramazan pored individualne dimenzije i ličnog doživljaja ibadeta ima i društvenu dimenziju koja se ogleda u solidarnosti sa drugima, pojačanom činjenju dobročinstva, jačanju i poboljšanju međuljudskih odnosa što je zahtjev islama općenito, a i aktuelnog trenutka.
Pozivamo vas da, uz prigodan program, ove ramazanske večeri provedemo zajedno, te ih iskoristimo za međusobno upoznavanje, druženje, sticanje novog znanja i posebnog doživljaja ramazanskih večeri u Tuzli.

Back To Top