skip to Main Content

Dođi na kasting za izbor top modela “The Look of the Year”

U subotu, 05. Augusta u Hotelu Tuzla sa početkom u 12:00 sati će se održati prvi ovogodišnji kasting za izbor top modela “The Look of the Year”. Kasting organizuje modna agencija Freestyle iz Tuzle, partner modne agencije “Model Scouting Office” te zastupnik izbora “The Look of the Year” za Bosnu i Hercegovinu. Saradnja i stručnost ovih agencija ogleda se u rezultatima modela koje postižu hodajućinsvjetskim pistama za: Dior, Prada, Givenchy, Balenciaga, Gucci, Chanel itd; Fotografišući se za naslovne strane i editorijale svjetskih top magazina: Vogue, Numero, Elle, Harpers Bazaar, Marie Claire, Numero, Grazia itd.; bivajući zaštitna lica najprestižnijih modnih kuća poput:
Armani, D&G, Jean Paul Gaultier, Versace, GF Feree, Max Mara, Cavalli, CK ,Intimissimi, Victoria Secret, Zara, Paull & Bear, Mango, Chopard, L’Oreal itd.

Kako bi sudjelovali na izboru “The Look of the Year”, prijavljeni moraju biti:
– Djevojke između 14 i 22 godine, visoke najmanje 174 cm
– Mladići između 14 i 22 godine visoki najmanje 183 cm

Svi koji se prijavljuju, a ukoliko su mlađi od 18 godina, moraju doći u prisustvu roditelja ili staratelja. Djevojke bi trebale biti minimalno našminkane u odjeći koja pokazuje cijelu figuru, kao što su tajice, uske traperice i obična majica te ponijeti kupaći kostim. Mladići bi također trebali nositi odjeću koja pokazuje cijelu figuru kao što su obična majica i uske traperice, ponijeti kupaći šorc te biti bez kape. Prijava se vrši direktno na kastingu, popunjavajući aplikaciju izbora. Svi prijavljeni su oslobođeni svih troškova (nema kotizacije).

Naredni kastinzi bit će održani u
Banja Luci – 12. Augusta u 12:00 sati u Hotelu Bosna te
Sarajevu – 19. Augusta u 12:00 sati u Hotelu Saraj
Ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se informisati putem e-maila casting@fsm.ba

Back To Top