skip to Main Content
Dogs Trust Nagradio Vlasnike Pasa Na Druženju Za Kraj Ljeta

Dogs Trust nagradio vlasnike pasa na druženju za kraj ljeta

Druženje za vlasnike pasa, njihove ljubimce, te sve ljubitelje pasa je u organizaciji Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH u subotu, 16.9.2017. godine u bašti Restorana Sevilla na Vilsonovom šetalištu, prošlo je u lijepom rapsoloženju!
Ovom prilikom, pored promocije odgovornog vlasništva, Predstavništvo je najavilo širenje svoje podrške u Bosni i Hercegovini kroz Program fostering udomljavanja. Svi prijatelji i ljubitelji životinja koji su prisustvovali događaju imali su priliku čuti osnovne detalje novog programa, te su pozvani da se prijave i budu pozvani na intervju za fostere volontere.

Događaju su prisustvovali brojni vlasnici i ljubimci, te djeca i svi koji su željeli da svrate! U sklopu nagradnog izvlačenja, pet vlasnika pasa doblio je premijum pakete sa poklonima za svoje ljubimce koji uključuju i Dogs Trust Delux krevet za pse sa vodootpornom futrolom koja se može skidati radi pranja, dok su svi posjetioci – vlasnici pasa također dobili premijum poklone koji uključuju praktičnu, vodootpornu prenosivu zdjelu za vodu u obliku pernice, te vodootpornu auto podlogu za pse, igračke i dekice za pse, i druge korisne stvarčice.  Na samom događaju, oredstavljena je i izložba ljetnih fotografija ljubimaca koje su osigurali samo vlasnici pasa, a po završetku događaja, uokvirenu fotografiju su mogli ponijeti za uspomenu!

Ni zabava za najmlađe nije izostala, te su Djeca imala priliku učestvovati u zabavno-edukativnim sadržajima koje su pripremile Edukatorice Predstavništva, te su i oni kući otišli sa poklonima i balonima.

Pokretanje Programa fostering udomljavanja je prvi korak PredstavništvA Fondacije Dogs Trust u BiH ka ostvarenju svojih planova za podršku kvalitetnom udomljavanju pasa u Bosni i
Hercegovini. Involviranjem u udomljavanje, Dogs Trust zatvara krug svoje sveobuhvatne podrške u rješavanju problema napuštenih pasa. Međutim, samo uspostava i provedba zakonskog Sistema za upravljanje populacijom pasa od strane odgovornih vlasti, dovest će do efikasnog i održivog rješenja problema i dana kada će psi, umjesto na ulicama, živjeti sa svojim odgovornim vlasnicima.

 

 

Back To Top
Close search
Search