skip to Main Content

Dogs Trust nagradio vlasnike pasa na druženju za kraj ljeta

Druženje za vlasnike pasa, njihove ljubimce, te sve ljubitelje pasa je u organizaciji Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH u subotu, 16.9.2017. godine u bašti Restorana Sevilla na Vilsonovom šetalištu, prošlo je u lijepom rapsoloženju!
Ovom prilikom, pored promocije odgovornog vlasništva, Predstavništvo je najavilo širenje svoje podrške u Bosni i Hercegovini kroz Program fostering udomljavanja. Svi prijatelji i ljubitelji životinja koji su prisustvovali događaju imali su priliku čuti osnovne detalje novog programa, te su pozvani da se prijave i budu pozvani na intervju za fostere volontere.

Događaju su prisustvovali brojni vlasnici i ljubimci, te djeca i svi koji su željeli da svrate! U sklopu nagradnog izvlačenja, pet vlasnika pasa doblio je premijum pakete sa poklonima za svoje ljubimce koji uključuju i Dogs Trust Delux krevet za pse sa vodootpornom futrolom koja se može skidati radi pranja, dok su svi posjetioci – vlasnici pasa također dobili premijum poklone koji uključuju praktičnu, vodootpornu prenosivu zdjelu za vodu u obliku pernice, te vodootpornu auto podlogu za pse, igračke i dekice za pse, i druge korisne stvarčice.  Na samom događaju, oredstavljena je i izložba ljetnih fotografija ljubimaca koje su osigurali samo vlasnici pasa, a po završetku događaja, uokvirenu fotografiju su mogli ponijeti za uspomenu!

Ni zabava za najmlađe nije izostala, te su Djeca imala priliku učestvovati u zabavno-edukativnim sadržajima koje su pripremile Edukatorice Predstavništva, te su i oni kući otišli sa poklonima i balonima.

Pokretanje Programa fostering udomljavanja je prvi korak PredstavništvA Fondacije Dogs Trust u BiH ka ostvarenju svojih planova za podršku kvalitetnom udomljavanju pasa u Bosni i
Hercegovini. Involviranjem u udomljavanje, Dogs Trust zatvara krug svoje sveobuhvatne podrške u rješavanju problema napuštenih pasa. Međutim, samo uspostava i provedba zakonskog Sistema za upravljanje populacijom pasa od strane odgovornih vlasti, dovest će do efikasnog i održivog rješenja problema i dana kada će psi, umjesto na ulicama, živjeti sa svojim odgovornim vlasnicima.

 

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”26” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]
Back To Top