skip to Main Content

Najava 3. Festivala vina i hrane u Tuzli

Danas je u Bingo City Centru u Tuzli održana konferencija za štampu i koktel za prisutne predstavnike medija povodom predstojećeg  3. Festivala bosanskohercegovačkih vina i hrane koji će biti održan u Tuzli, na Trgu slobode, 5. i 6. oktobra 2017. godine.

Festival je jedinstven godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine. Ovo je jedini festival na kojem učestvuju isključivo domaći proizvođači vina i delikatesa.

Prošle godine na Drugom bosanskohercegovačkom festival vina i hrane, učestvovalo je 30 izlagača, od kojih 15 vinara predstavljajući prvoklasna vina domaće proizvodnje širom BiH i 15 proizvođača hrane (proizvođača delikatesa).

Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane,prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina. Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost.

 

[huge_it_video_player id=”289”]
Back To Top