skip to Main Content

Najava 3. Festivala vina i hrane u Tuzli

Najava 3. Festivala Vina I Hrane U Tuzli

Danas je u Bingo City Centru u Tuzli održana konferencija za štampu i koktel za prisutne predstavnike medija povodom predstojećeg  3. Festivala bosanskohercegovačkih vina i hrane koji će biti održan u Tuzli, na Trgu slobode, 5. i 6. oktobra 2017. godine.

Festival je jedinstven godišnji projekat koji ljubiteljima vina pruža priliku da uživaju u najkvalitetnijim vinima i delikatesama iz Bosne i Hercegovine. Ovo je jedini festival na kojem učestvuju isključivo domaći proizvođači vina i delikatesa.

Prošle godine na Drugom bosanskohercegovačkom festival vina i hrane, učestvovalo je 30 izlagača, od kojih 15 vinara predstavljajući prvoklasna vina domaće proizvodnje širom BiH i 15 proizvođača hrane (proizvođača delikatesa).

Cilj manifestacije je promocija vinske kulture i naših autohtonih vrsta vina i hrane,prvenstveno među građanima i vinarima, a potom i svima koji dolaze u Grad Tuzlu. Ovo je jedinstvena prilika i mogućnost ugostiteljima da probaju najbolja vina i delikatese a potrošačima da saznaju nešto više o vinogradarstvu i proizvodnji vina. Iako Bosna i Hercegovina tek postaje prepoznatljiva u svijetu kao nova vinska zemlja, još uvijek nažalost nismo učvrstili svoju poziciju na vinskoj karti svijeta, unatoč tome što je vinarstvo kroz stoljeća bilo vrlo važna privredna aktivnost.

 

youtube play
Back To Top