skip to Main Content

U Austriji od 01. oktobra zabranjeno prekrivanje lica

Od danas u Austriji na snazi Zakon koji zabranjuje prekrivanje lica. Zakon je usmjeren prema muslimankama koje nose burku, međutim pogođeni su i mnogi drugi. Tako od sada u Austriji lice šalom smijete prekriti samo tokom hladnih dana, medicinsku masku na licu možete nositi samo iz medicinskih razloga.

Svoju zabrinutost iskazale su brojne austrijske turističke agencije koje tokom ljetnjih dana hotelske kapacitete popunjavaju uglavnom sa turistima iz zemalja Arapskog poluotoka. U malom gradiću Zell am See uglavnom odsjedaju gosti Arapskog poluotoka koji traže luksuzne smještaje i ostavljaju velike novce.

Brošure sa uputama osim njemačkog štampane su i na engleskom, turskom i arapskom jeziku i iste su dostavljene ambasadama. Kazna za kršenje novog zakona iznosi 150 eura.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”33” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]
Back To Top