skip to Main Content

Laktaši: Novih 10 km autoputa

Svečanim defileom automobila u bojama zastava Republike Srpske i Srbije danas je u Laktašima puštena u saobraćaj dionica auto-puta “9. januar” /Banjaluka-Doboj/ od Mahovljana do Drugovića u dužini od 10 kilometara.  Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da putevi i mostovi spajaju ljude, te donose poslove za mlade ljude koji će ostati na ovim prostorima.

Vučić je u Laktašima, na otvaranju dionice autoputa “9. januar”, od Mahovljana do Drugovića, duge oko 10 kilometara, ukazao da je ovo drugi put da dolazi na otvaranje autoputa u Republici Srpskoj, te da iako se radi o 10 kilometara, oni vrijede, jer svaki kilometar spaja narode, ne samo u BiH, već i šire.

”S ponosom želim da vas obavestim da će Srbija uskoro imati više od 1.000 kilometara autoputa i po tome će biti prva zemlja u regionu”, rekao je Vučić, ističući da su ljudi iz Republike Srpske uz Srbiju i obrnuto.

Naveo je i da će Srbija pomoći RS, ali i FBiH i svima koji od njih budu tražili pomoć, jer želi da razvija dobre odnose i s Bošnjacima i Hrvatima i svim drugim narodima.

”Ljude delimo po tome da li su dobri ili loši, a ne po naciji kojoj pripadaju”, rekao je Vučić ističući da Srbija poštuje integritet i suverenitet BiH, ali nikada ne krije da voli RS.

Izvor: BN/Agencije

Back To Top