skip to Main Content

Tuzla: Izložba starih i umjetničkih zanata – najava

Udruženje „Stari i umjetnički zanati Tuzlanskog kantona“ organizira manifestaciju „Izložba starih i umjetničkih zanata 2017“, sa temom Suvenir, koja će biti održana 1. novembra 2017. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. U okviru ove manifestacije predviđeno je održavanje niza zanimljivih sadržaja: održavanje konferencije „Tradicionalno zanatstvo i tipični proizvodi u funkciji razvoja turizma – suvenir“; Izložba suvenira; Izložba slika i fotografija o zanatima autora: Fikret Ibričić, Fikret Jahić, Đulejman Isić, Avdo Kalesić; Izlog zanata i zanatlija, te promocija knjige „Tradicionalno zanatstvo tuzlanske regije“, autora Medhmeda Pargana. Na kraju večeri bit će upriličena Izložba tradicionalnih bosanskih jela sa degustacijom, koju pripremaju žene KUD „Modrački mornari“ iz Šerića.

Prvi događaj je Konferencija „Tradicionalno zanatstvo i tipični proizvodi u funkciji razvoja turizma – suvenir“, koja počinje u Plavoj Sali BKC Tuzla, u 16.30 sati.

Ulaz na manifestaciju otvoren je za građanstvo od 19.00 sati. Udruženje „Stari i umjetnički zanati Tuzla poziva sve one koje zanima tradicija Bosne i Hercegovine, zanati, suveniri i nova saznanja o izradi tradicionalnih proizvoda da dođu u srijedu 1. Novembra 2017. godine u 19.00 sati u BKC Bosanski kulturni centar Tuzla.

Back To Top