skip to Main Content

Kuće za deset povratničkih porodica u Derventi

Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica potpisali su u Derventi ugovore o izgradnji deset stambenih jedinica za povratnike na području ove općine.

“Projekat izgradnje ovih kuća za povratnike u Derventi implementiramo sredstvima osiguranim kroz saradnju sa Saudijskim fondom za razvoj. Izabrani korisnici
pripadaju kategoriji socijalno ugroženih porodica. Ovo je još jedan korak ka našem konačnom cilju, a to je da zaokružimo proces rješavanja stambenog pitanja i ostvarimo puno fokusiranje na zapošljavanje i obrazovanje”, kazao je ovim povodom federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Među korisnicima, koji će kroz ovaj projekat riješiti stambeno pitanje, nalazi se i penzionerka Munira Kovačević iz Donjih Kalenderovaca.

“Iz šehidske sam porodice. U ratu sam ostala bez sina, a trenutno živim u neuslovnoj kući, sa unukom i dvoje praunučadi. Kuća u kojoj smo je neuslovna i teško je u njoj prezimiti. Ova donacija, koja znači novu kuću, mi puno znači”, kazala je prilikom potpisivanja.

Back To Top