skip to Main Content

Obnovljena izgorjela kuća četveročlane porodice Verunica

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas općinu Glamoč, gdje se susreo sa predstavnicima bošnjačke povratničke zajednice.
 
Ministar Ramić je obišao i radove na izgradnji puta u glamočkoj gradskoj zoni, koji vodi prema tvrđavi Tabija. Riječ je o projektu koji finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji sa Općinom Glamoč.
 
“Put se nalazi u urbanoj gradskoj zoni, koja je bila u jako lošem stanju. Osim mještana koji žive u neposrednoj blizini ovog puta, direktnu korist će imati i drugi nstanovnici”, kazao je Arif Kovačević, zastupnik u Skupštini Kantona 10.
 
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica trenutno gradi pet stambenih imdevet stajskih objekata u Glamoču.
 
Ministar Ramić je danas posjetio porodicu sedamdesetpetogodišnjeg Muharema Verunice, čija je kuća izgorjela u julu ove godine, zbog kvara na električnim instalacijama. Neposredno, nakon požara ovu su četveročlanu povratničku porodicu posjetili član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ministar Ramić, te obećali da će kuća biti obnovljena što je i urađeno.
 
“Radovi su pri kraju. Predstavlja nam čast i dužnost što smo mogli nešto učiniti za ovu porodicu. Muharem Verunica i njegov sin Emir, pripadnik 17. krajiške viteške brigade, vratili su se s porodicom da žive od svog rada. Taj nesretan slučaj ljetos im je otežao život, ali ako je država mogla računati na njih kad joj je bilo najteže, naravno da oni mogu računati na nju”, kazao je ministar.
 
On je održao i radni sastanak sa predstavnicima udruženja bošnjačkih povratnika u Glamoču, a tom prilikom mu je uručena i zahvalnica od strane Medžlisa Islamske zajednice, Preporoda i Merhameta za podršku festivalu Glamočko ljeto, jedinoj manifestaciji koja okuplja bošnjačku zajednicu s ovog kraja. 

“Za nekoliko dana su i prijevremeni izbori za općinskog načelnika u Glamoču, te se nadamo da će se razvijati povoljan ambijent za bošnjačku povratničku zajednicu u ovoj općini”, kazao je Ramić.

Back To Top