skip to Main Content

Partnerski odnosi Vlade i Sisecam-a

Posjetom premijeru Tuzlanskog kantona, visoka delegacija Sisecam Sode Lukavac (SSL), pokazala je da njeguje uzajamno dobre odnose koji su izgrađeni u prethodnom periodu. Tokom sastanka istaknuto je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i korektnim odnosima, što slikovito ilustruje i iznos investicija u Fabriku u prethodnom periodu.

Premijer Gutić je ponovio da je SSL primjer pozitivne privatizacije, kako u našem kantonu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. U pogledu buduće saradnje, tokom sastanka je istaknuto očekivanje da Rudnik soli Tuzla, i u narednom periodu, kao što je to bio slučaj i do sada, osigura kontinuitet isporuke slanice, koja je jedan od osnovnih ulaznih sirovina u proizvodnom procesu ove lukavačke fabrike, a što će biti i jedna od osnova za razmišljanje i pokretanje novih investicija.

Delegaciju SSL-a danas su činili pomoćnik predsjednika hemijske grupacije Şişecam Hidayet Ozdemir, generalni direktor Sefa Ozincegedik, dok je uz premijera Gutića sastanku prisustvovao ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

Back To Top