skip to Main Content

Organizacija RVI Grada Tuzla upriličila prijem za medije

Povodom novogodišnjih praznika Organizacija ratnih vojnih invalida Grada Tuzla je i ovaj put na kraju godine upriličila press konferenciju i doručak sa novinarima i predstavnicima medijskih kuća sa prostora Tuzlanskog kantona. Prilika je ovo da se na svojevrstan način i zahvalimo svim medijma na susretljivosti i korektnom izvještavanju o stanju i položaju te podrške projektima koje smo radili za naše članove, istaknuto je na press konferenciji.

„Bilo je dosta projekata u ovoj godini koje smo sa uspjehom realizovali. Za osam naših članova smo u velikoj mjeri poboljšali uslove stanovanja zajedno sa našim partnerima, sponzorima i prijateljima. Najveći problem imamo kada su u pitanju dženaze i sahrane ratnih vojnih invalida jer tu nemamo sistemska rješenja, pa nam se desi često da se pare za dženazu čekaju po par mjeseci a našeg umrlog invalida moramo sahraniti dan ili dva poslije smrti. Kada je u pitanju saradnja sa lokalnim odnosno kantonalnim resornim službama za pitanja boraca imamo dobru saradnju koju svakako moramo popraviti bar kada je u pitanju ovaj segment sahrana i dženaza za umrle ratne vojne invalide. Nažalost svake godine nas je sve manje i manje, dosta invalida umire, puno je teško bolesnih invalida sa teškim oboljenjima i mi smo duboko svjesni da nas i u narednoj godini čeka puno posla. Jedna smo od rijetkih organizacija boraca koja je uređena, imamo i članarine i svake godine od istih blizu 10 000 KM podijelimo za razne vidove pomoći. Očekujem s razlogom da nas sistem pomogne više jer sami nećemo moći“- izjavio je Nihad Bukvić predsjednik ORVI Grada Tuzla.

Na ovoj skromnoj svečanosti Organizacija ratnih vojnih invalida je dodijelila i tri najviša priznanja za nesebičan doprinos i pomoć radu organizacije. Mali broj građana Tuzle ima ovo priznanje a od danas ga imaju i direktori JKP Komunalac Tuzla Admir Bećirović, JU Dom penzionera Tuzla Mirsad Bakalović i direktor JU UKC Tuzla Nešad Hotić a radi se o Zlatnoj plaketi sa ljiljanom.

Back To Top