skip to Main Content

Arizona: Otvorena izlozba “Boje čežnje”

Sinoć je u Phoenix-u, Arizoni, zvanično otvorena samostalna izložba – “Boje čežnje” akademske slikarice Alme Telibečirević.

Navedenoj izložbi prisustvovalo je više desetina posjetilaca. Prezentirano je 25 slika koje su kreirane uz pomoć akrilik boja.

“Svoju unutarnju čežnju za kreativnim idejama pokušavam komunicirati kroz moju umjetnost, spajajući boje, linije i pokrete u jedno kako bih insipirisala smisao i emocije vrijedne istraživanja.  Moji radovi istražuju vrijednost ljubavi, sreće, melankolije, životnih iskustava, tuge  i kulturnog naslijeđa koji su dio svega onoga što nas čini jedinstvenim bićima. Volim kreirati umjetnost koja provocira emocije i prepouna je paradoksa: spajanje u jedno melankolije i sreće, ljubavi i usamljenosti, ukrasnog i sadržajnog, ekstaze i tuge, nade i beznađa. Cilj mi je inspirisati one koje promatraju i osjećaju  moje radove da se pažljivije osvrnu na svijetove koji se nalaze unutar njih samih, da pokušaju pronaći ljepotu na neuobičajenim mjestima.”- izjavila je Alma.

 
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”55” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]
Back To Top