skip to Main Content

Turija: Hafiz Čajlaković o bračnoj zajednici (Foto)

U nedjelju, 07.01.2017. god., nakon jacije–namaza, u džamiji džemata Turija  predavanje je održao jedan 0d najpoznatijih va’iza u Bosni i Hercegovini–hafiz Husejn ef. Čajlaković.

Na samom početku Tarik ef. Trapo imam u džematu Turija poselamio je sve prisutne, zaželio dobrodošlicu te se zahvalio hafizu Čajlakoviću na dolasku s nadom da će se svi prisutni okoristiti od njegovog predavanja. U uvodnom dijelu prisutnima se obratio i glavni imam medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu Zijad-ef. Vehabović vidno zadovoljan velikom posjetom vijernika poručio je da će ovakvih okupljanja biti sve više kako bi konstantno proširivali svoje vjersko znanje.

Hafiz Čajlaković svoje predavanje usmjerio je ka bračnoj zajednici i moralu, ukazujući na iskušenja današnjeg vremena, rekao je da je jedan od najvećeg razloga smutnje nedostatak želje za osnivanjem porodice i prihvatanjem odgovornosti koje ona nosi.

Hafiz Husejn ef. Čajlaković je rođen 30.01.1963. god. u Orahovici kod Zenice. Gazi Husrev-begovu medresu je završio 1983. godine. Od 1986. god. nosi časno zvanje hafiz Kur’ana. Od 1997. god. je imam u džematu Poljice, MIZ Zenica.

Snimak manifestacije pogledajte u petak, 12.01.2018. godine u 20 sati na MIRTV HD Europa.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”56” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]
Back To Top