skip to Main Content

Tuzla: Najava Konferencije (Video)

„ Nominacija sevdalinke za upis na Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva“ naziv je Konferencije koja će 25. januara 2018. godine biti održana u Tuzli, u okviru obilježavanja desetogodišnjice trajanja Festivala „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Cilj organizovanja Konferancije je uključivanje profesionalaca, koji svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesu kvalitetnijem vrednovanju i dokumentovanju sevdalinke, u cilju njenog upisa na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva.

Teme Konferencije su: sevdalinka kao poetska forma, sevdalinka kao muzička forma, očuvanje sevdalinke, izvođačka praksa (izvođenje i prenošenje), sevdalinka u obrazovnom sistemu, prikupljanje građe, dokumentovanje i druge aktivnosti u cilju nominovanja sevdalinke za upis na Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva, značaj upisa sevdalinke na Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva.

[huge_it_video_player id=”333”]

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”57” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”] 

 

Back To Top