skip to Main Content

Poljice: Izet ef. Čamdžić gostovao u džematu “Centar”

Izet efČamdžić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zavidovići sinoć je u punoj džamiji džemata “Centar” u Poljicu govorio na temu “Put ka vječnoj mladosti”. Izet ef. je jedan od najkvalitetnijih predavača trenutno u Bosni i Hercegovini koji sa svojim temama pogađa u srž problema koji okupiraju naše društvo i pojedinca. Snimak ovog događaja možete gledati na MIRTV HD Europa u petak (02.02.2018.) u 20 sati.

Izet ef. Čamdžić rođen 12.03.1969. godine u Zavidovićima. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu, te teološki fakultet na Al-Azharu, odsjek hadis i hadiske znanosti. U njemačkom gradu Ulm bio je imam četiri godine, a po povratku u domovinu šesnaest godina bio profesor vjeronauke u zavidovićkoj Gimnaziji i istovremeno imam gradskog džemata.

Danas je imam gradske džamije u Zavidovićima i čest je gost u džematima širom BiH i Bošnjačke dijaspore kao vaiz – predavač.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”62” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]
Back To Top