skip to Main Content

SzaBiH isključila Refika Hankića, Almira Sakića i Merlinu Imamović

Općinski Savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Lukavac na sinoć održanoj redovnoj sjednici razmatrao je aktuelnu situaciju nastalu povodom napuštanja SBiH od strane pojedinih članova Općinskog Savjeta SBiH Lukavac. Članovi općinskog savjeta su analizirajući protekla dešavanja, i ocjenjujući novonastalu situaciju u OS SBiH Lukavac, jednoglasno donijeli odluku da se razriješe dužnosti dosadašnji predsjednik OS SBiH Lukavac, Refik Hankić, te članovi OS SBiH Lukavac Almir Sakić i Merlina Imamović. Navedeni bivši članovi OS SBiH Lukavac su u posljednje vrijeme djelovali suprotno Statutu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te svojim angažmanom u članstvu drugog političkog subjekta pokušali nanijeti štetu i ugled Stranci za Bosnu i Hercegovinu.

Na sinoć održanoj sjednici Općinskog Savjeta SBiH Lukavac, donešena je odluka da se Refik Hankić, Almir Sakić i Merlina Imamović isključe iz članstva SBiH. Postupak isključenja iz članstva bit će primjenjen i za druge članove Općinskog Savjeta SBiH Lukavac kada se definitivno potvrdi njihovo djelovanje suprotno Statutu SBiH te nastojanje da se na nekorektan i subverzivan način naruši ugled Stranke za Bosnu i Hercegovinu. Sjednici OS SBiH Lukavac prisustvovali su i članovi Kolegija Kantonalnog Vijeća SBiH Tuzlanskog Kantona, mr. Besim Imamović i drugi članovi ovog kolegija.

Na ovoj sjednici donešena je odluka o izboru novog predsjednika Općinskog Savjeta SBiH Lukavac. Nakon glasanja, za predsjednika je, uz jedan uzdržan glas, izabran dr. Dževdet Osmanbegović, dugogodišnji član SBiH Lukavac i vijećnik u Općinskom Vijeću Lukavac. Članovi općinskog savjeta u narednom periodu očekuju efikasniji i uspješniji rad kompletne organizacije SBiH za područje općine Lukavac. Ta aktivnost, prije svega, očitovat će se kroz djelovanje u svim mjesnim ograncima SBiH, zatim aktivnostima Kluba Vijećnika SBiH u Općinskom Vijeću Lukavac. Svoju aktivnost SBiH Lukavac usmjerit će, prije svega, kroz svoje zvanične programe i političke platforme. OS SBiH Lukavac je uvjeren da će građani prepoznati značaj politike SBiH, te da će dati podršku za aktivnosti koje imaju svoj konzistentan rad, koji je usmjeren, prije svega, na očuvanje sloboda i integriteta svih stanovnika Općine Lukavac. Novoizabrani predsjednik, dr.Dževdet Osmanbegović, zahvalio se na ukazanom mu povjerenju, te je istakao da će raditi timski sa svim kolegama u općinskom savjetu, te da će dosljedno poštivati Statut i Program SBiH.

Back To Top