skip to Main Content

Održana redovna sjednica Gradskog savjeta Stranke za BiH Tuzla

Redovna sjednica Gradskog savjeta Stranke za BiH Tuzla održana je 22,03. 2018. godine, u  Kongresnoj sali  BKC- a Tuzla a Sjednici je prisustvovao i predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Tuzlanskog kantona,Besim Imamović. Na Sjednici je razmatran Izvještaj  o finansijskom poslovanju GO SBiH Tuzla za 2017. godinu a razmatran je i Finansijski plan GO SBiH Tuzla za 2018. godinu.

Prisutni su večeras upoznati i sa aktivnostima koje se tiču formiranja mjesnih savjeta u mjesnim zajednicama a dobili su i informacije koje su to aktivnosti koje će uslijediti u narednom periodu. Pored navedenog na dnevnom redu Sjednice Gradskog savjeta bilo je i donošenje odluke  o imenovanju Šahović Faruka na mjesto predsjednika Asocijacije boračkih organizacija.

“Danas se konkretno dogovaramo i o okruglom stolu koji je planiran da se održi 30. marta a u organizaciji Asocijacije žena. Mi dakle, u kontinuitetu provodimo određene aktivnosti i ne samo kada se približi vrijeme izbora nego tokom cijele godine. Mi smo krenuli aktivno od jula mjeseca prošle godine i evo do danas držimo taj neki kurs i pokušavamo da držimo stalno jedan aktivitet našeg članstva”, kazao je Sead Hasić, predsjednik Gradske organizacije Stranke za BiH Tuzla.

“Kršenje radnih prava žena- zakonodavstvo i praksa” teme je pomenutog Okruglog stola koji će se u organizaciji Asocijacije žena SBiH Tuzla održati 30. marta.

Back To Top