skip to Main Content

U prepunoj sali u Kalesiji održana tribina SDA

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra „Alija Izetbegović“ u Kalesiji održana je tribina Stranke demokratske akcije pod nazivom „Odgovor SDA na aktuelanu političku situaciju“.
 Zbog prevelike zainteresiranosti članova i simpatizera SDA i građana Kalesije, sala Bosanskog kulturnog centra bila je nedovoljno velika da primi sve koji su željeli da prisustvuju, te je za njih organiziran video i zvučni prenos uživo na platou ispred centra.
 
 Centralni gost manifestacije bio je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, koji je prezentirao rezultate rada ove institucije, na čijem je čelu, te strateške ciljeve, zadatke i planove koji stoje pred članstvom i rukovodstvom SDA u svjetlu nadolazećih izbora.
 
 „Neke stranke možda imaju dobre namjere ali nemaju potrebnu snagu, druge – imaju snagu, ali nemaju dobre namjere. Jedino je Stranka demokratske akcije snaga, koja okuplja ljude dobrih namjera, sa jednostavnim programskim ciljem – država Bosna i Hercegovina. Neke opcije imaju smisla samo za tradiciju, neke samo za modernost, jedino je Stranka demokratske akcije sveobuhvatna snaga, koja spaja tradiciju i modernost, evropski i islamski duh, Istok i Zapad, čime najviši liči na Bosnu i Hercegovinu i bošnjački narod. Jedino SDA izražava i predstavlja volju i fundamentalne vrijednosti bosanskog čovjeka“, poruka je predsjedavajućeg Zvizdića povodom večerašnjeg skupa.
 
Uz govor predsjedavajućeg Vijeća ministara, predstavljena je i video prezentacija rezultata rada ove institucije u tri godine dosadašnjeg mandata.
 
Pored predsjedavajućeg Vijeća ministara, skupu su se obratili i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić.
 
Ministar Ramić je u svom govoru govorio o naporima, izazovima i rezultatima Stranke demokratske akcije u Vladi Federacije BiH.
 
 
„Svaki put kada se iznese laž usmjerena protiv nas, SDA postaje jača. Naša vjera u istinu jača je od uznemirenosti iz koje niču laži. SDA je simbol samopouzdanja i hrabrosti bošnjačkog naroda. Tako je bilo, tako će i ostati“, kazao je Ramić.
 
 Povjerenik Kantonalnog odbora SDA TK Amir Fazlić govorio je o potrebi privrženosti idejama i vrijednostima Stranke demokratske akcije u suočavanju sa izazovima koju se pred državu i stranku neprestano postavljaju.
 
“Stranka demokratske akcije je organizacija koja počiva na principu da pojedinac ne može biti iznad države, naroda i zakona. Neke stvari traju godinu dana, neke dvije-tri, pet. No godina prođe, pet godina prođe i nestane, a SDA je neupitna. Pojedinci broje mjesece i godine, a država i narod decenije i stoljeća i to je snaga SDA”, kazao je Fazlić.
 
U ime domaćina i organizatora – Stranke demokratske akcije Kalesija, obratili su se općinski vijećnik i član povjereništva SDA Kalesija Senad Šmigalović i predsjednica Asocijacije mladih SDA Kalesija Sumeja Ramić.
 
Tribina je protekla uz prigodan kulturno-umjetnički program – duhovnu muziku u izvedbi hora Rejjan i prigodnog recitala sačinjenog iz govora i knjiga Alije Izetbegovića, a koje je izveo Benjamin Mušinović.
 
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”73” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]
Back To Top