skip to Main Content

Profesori OMŠ Tuzla održali veličanstven koncert u BKC Tuzla

Profesori JU Osnovne muzičke škole Tuzla, pianistice Slađana Dedić, Alma Hodžić Pašić, Ena Ovčina, Nina Božić, Samra Ibrahimović, Darija Jahić; Violinistice Maida Hadžimahović, Džana Begović; Sopranistica Dženana Huseinagić; Gitaristi Darko Gajić, Emir Okanović, te akordeonisti Jasmin Osmić, Nedim Suljić, Miljan Vasić i Emir Vildić održali su 26. aprila 2018. godine veličanstven “Koncert profesora” u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. 

Publika je na koncertu pored solističkih tačaka imala priliku slušati standardne i nestandardne kamerne ansamble, a na repertoaru su se između ostalih našle kompozicije Bacha, Liszta, Schuberta, Chopina, Gardela, kao i praizvedba kompozicije tuzlanskog kompozitora Osmića.
 
Pored nespornih, vrhunskih rezultata koje gore navedeni profesori postižu u pedagoškom radu s svojim učenicima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, svojim sugrađanima poklonili su nezaboravan koncert umjetničke muzike, koji je obilovao djelima različitih muzičkih epoha i stilova, a što je publika znala cijeniti, nagrađujući gromoglasnim aplauzima poslije svake izvedene koncertne tačke.
 
Posebnu draž ovog koncerta predstavlja i činjenica da su među mnogobrojnom publikom bili prisutni i učenici Osnovne muzičke škole Tuzla koji su imali priliku ovoga puta iz drugog ugla gledati i slušati svoje profesore.
Back To Top