skip to Main Content

Lukavac: Svečano otvoren 16. Sajam “LIST”

Danas je u Lukavcu svečano otvoren 16. Međunarodni sajam turizma i ekologije “LIST”. Na ovogodišnjem sajmu izlaže 157 izlagača iz deset zemalja. Ovo je izuzetna prilika da se predstave turističke destinacije Bosne i Hercegovine i regiona, te da se međusobno povežu. 

Tokom sajma predviđene su brojne aktivnosti koje će doprinijeti edukaciji budućih poduzetnika u sveri turizma, kao i rekreaktivne aktivnosti na području cjelokupne općine Lukavac, tradicionalni festival hrane i pića, kulinarski specijaliteti naših prostora, novinarska kotlićijada, sajamska biciklijada, smotra folklornih ansambala, predstavljanje i takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola i mnoga druga dešavanja. 

Tako je prvog dana upriličeno predavanje na temu “Seoski turizam – razvojna šansa” na kojem su se mogle čuti izuzetno korisne informacije i dosadašnja iskustva.

Na centralnom sajamskom podiju potvrđena je saradnja JP “Nacionalni Park Una” i Bike Toura iz Lukavca. Dogovoreno je da se 10. biciklistički kamp-maraton “Stazama bosanskih kraljeva” vozi paralelno sa ovogodišnjom 46. Una regatom kroz predjele Nacionalnog parka. 

Značajnu medijsku podršku pružili su domaći mediji, Akcija Online priprema specijalna izdanja koja će biti emitovana putem satelitskog kanala “MIRTV HD Europa”, turističke emisije “Putopisi”, te će biti trajno postavljena na našem oficijelnom youtube kanalu “AKCIJAONLINE” i na našem portalu www.akcijatv.net

Pozivamo Vas da posjetite Lukavački sajam ekologije i turizma “LIST 2018.” koji će trajati do 5. maja.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”75” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0” thumbnail_width=”240” thumbnail_height=”160” thumbnail_crop=”1” images_per_page=”20” number_of_columns=”0” ajax_pagination=”0” show_all_in_lightbox=”0” use_imagebrowser_effect=”0” show_slideshow_link=”0” slideshow_link_text=”[Pokaži Slajdshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”] 

Back To Top