skip to Main Content

Ministar Ramić u Čeliću: Džamija za povratnike u Kovačevićima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u posjeti povratnicima na području općine Čelić.

U okviru posjete ministar Ramić je održao sastanak sa općinskim načelnikom Seadom Muminovićem i predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Čelić, a razgovarano je o dosadašnjoj saradnji i budućim projektima u korist povratničke zajednice.

Ramić je posjetio povratničko selo Gajevi, u kojem su u toku završni radovi na izgradnji džamije za potrebe bošnjačke povratničke zajednice, a Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica učestvovalo je u ovom projektu, finansirajući u ukupnom iznosu izgradnju munare.

„Obišli smo radove na džamiji u Gajevima, koji pripadaju džematu Kovačevići. Mjesto broji oko 140 povratničkih domaćinstava. Zadovoljstvo je zajedničkim naporima raditi na izgradnji i jačanju povratničkim zajednica, a našim domaćinima, povratnicima u Gajevima, koji su nas srdačno ugostili danas neka je, kako kaže naš narod, hairli. Povratnici uvijek mogu računati na našu podršku“, kazao je ministar Ramić.

Razgovarano je o potrebama povratničke zajednice i mogućnosti dalje podrške kroz projekte Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a fokusirani interes je usmjeren na projekat završetka izgradnje moderniziranog vodovoda za zajednice u Koraju i Gajevima.

Back To Top