skip to Main Content

Danas svečano otvorenje Una regate

Večeras će u Martin Brodu svečano biti otvorena Internacionalna turistička Una regata, 46. po redu. Učesnike i ove godine očekuje nezaboravno druženje i zabava u srcu prirode.  

“Danas započinje okupljanje učesnika u kampu Lučica u Martin Brodu, kada će i regata biti službeno otvorena. U četvrtak 26. jula, starta prva etapa regate od Martin Broda,  preko Kulen Vakufa do Štrbačkog buka, gdje će regata noć dočekati uz logorsku vatru. U petak, 27. jula vozit će se učesnicima najinteresantnija etapa od Štrbačkog buka, preko Ripča do Bihaća. U Bihaću će te noći učesnici regate prenoćiti u kampu na Gradskoj otoci. Posljednji dan, 28. jula u subotu održava se završna etapa od Bihaća do Bosanske Krupe. Naravno, ni ova etapa nije nimalo manje atraktivna od prve i druge, čak po mojem subjektivnom mišljenju možda i  ljepša u smislu rekreacije i uživanja svih učesnika regate”, rekao je  Amarildo Mulić, direktor nacionalnog parka “Una”.

Nacionalni park Una posljednjih pet godina organizira Una regatu, a zajedno sa pokroviteljima i sponzorima, i ove godine je pripremio bogat kulturno-zabavni i animacijski program za sve učesnike i posjetioce. Podršku ovogodišnjoj Una regati dala je Vlada FBiH i Ministarstvo turizma i okoliša FBiH, Vlada Unsko-sanskog kantona, Grad Bihać i općina Bosanska Krupa, kao i brojni sponzori i mediji. Ekipa turističke emisije “Putopisi” prati sve događaje tokom regate, a planirana su povremena uključenja uživo u program MIRTV HD Europa.

Back To Top