skip to Main Content

Podrška projektima Muftijstva banjalučkog

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić primio je danas, u Sarajevu, muftiju banjalučkog Osmana ef. Kozlića sa kojim je razgovarao o prioritetnim projektima za povratničku populaciju na području banjalučke regije.
 
Tom prilikom ministar Ramić je uručio Muftijstvu banjalučkom odluku o sufinansiranju projekta izgradnje poslovno-stambenog objekta u Banjaluci, a sredstva je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo sredstva u budžetu za 2018. godinu.
 
“Vjerujemo da izgradnja ovog objekta na području banjalučke regije ima svoj višestruki značaj za povratnike, kako za održivost povratka tako i za širu društvenu zajednicu. Posebno nas raduje taj partnerski odnos koji gradimo svojim prisustvom na terenu, kada sagledavamo stvarne potrebe povratnika i zajedno utvrđujemo prioritete. Stoga sam siguran da će izgradnja ovog objekta opravdati svoju namjenu, pružiti sadržaje koji su Bošnjacima na području Banjaluke prijeko potrebni ali i omogućiti njihovo aktivnije učešće u vjerskom i društvenom životu ovog grada, te ponuditi i priliku za zaposlenje i obrazovanja”, poručio je ministar Ramić.
 
Muftija banjalučki Osman ef. Kozlić zahvalio se ministru Ramiću na podršci koju Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica pruža povratnicima na području Banjaluke a posebno programima koji povratak Bošnjaka čine održivim. Uzimajući u obzir činjenicu da je izgradnja ovog objekta Banjalučkog muftijstva u završnoj fazi, muftija je izrazio je uvjerenje da će ubrzo biti stavljen u funkciju.
Back To Top