skip to Main Content

Ramić u Doboju: Obnova domova za 21 povratničku porodicu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Doboja Obren Petrović potpisali su Protokol o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Grada Doboja, s ciljem pružanja pomoći raseljenim osobama i povratnicima u sanaciji i rekonstrukciji stambenih jedinica.
 
Ujedno su potpisani i tropartitni ugovori za dodjelu građevinskog materijala između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Grada Doboja i 21 korisnika.
 
Riječ je o oštećenim ili totalno uništenim stambenim jedinicama na području Grada Doboja, koje su namijenjene u svrhu realizacije povratka i stambenog zbrinjavanja povratničkih porodica.
 
“Danas potpisujemo ugovore sa korisnicima, koji su izabrani kroz provedeni javni poziv našeg Ministarstva. Učešće Ministarstva je 60% a Grada Doboja 40%. Realizacijom ovog stambenog poziva, nastavljamo ulagati u stambenu infrastrukturu, a sa ponosom mogu reći da ćemo do kraja ovoga mandata imati oko 1500 kuća ili stanova, koje smo izgradili, obnovili ili dodijelili građevinski materijal za njihovu obnovu”, kazao je Ramić.
 
Dodao je da je saradnja između lokalnih vlasti u Doboju primjer pozitivne prakse institucija u radu za dobrobit građana i opće interese društva.
 
Gradonačelnik Doboja Obren Petrović je uime građana Doboja i lokalne zajednice iskazao zahvalnost i naglasio značaj učešća Ministarstva, kao i posvećenost lokalnih vlasti u izgradnji multietničke zajednice na ovom području.
 
“Ovo je samo jedan od projekata, koje smo u raznim oblastima realizirali zajedničkim snagama i nadamo se i očekujemo u idućem periodu još boljoj i većoj saradnji, sa konačnim ciljem boljeg života za građane”, dodao je Petrović.
Back To Top