skip to Main Content

Počela izgradnja kružnog toka u Gračanici

Uvođenjem izvođača u radove, danas su započeli radovi na izgradnji kružnog toka kod bolnice, na ulazu u Gračanicu. Ovo je prvi projekat kojim započinje implementacija kreditnih sredstava Direkcije regionalnih cesta TK. Realizaciju kreditnog zaduženja Direkcije omogućili su Vlada i Skupština Tuzlanskog kantona, a premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović smatra da su ovaj i rekonstrukcija dionice puta Bukva-Srebrenik-Sladna iznimno važni projekti za privrednu sredinu kao što je Gračanica i za njeno povezivanje sa Srebenikom i Gradačcem.

„Ovo je samo prvi od projekata koje ćemo iz kreditnog zaduženja realizirati u narednom periodu. Cijenimo da će ovih 20 miliona KM, uz redovna sredstva koja se svake godine izdvajaju iz Direkcije, biti značajan poticaj u rješavanju problema regionalne putne infrastrukture u našem kantonu, čime ćemo stvoriti preduslove za kvalitetniji život naših građana, ali i brži promet roba i usluga“, zaključio je premijer Suljkanović.

„Vrijednost ovog projekta je oko 1.200.000 KM, a gračanička kompanija Roading će sve okončati za narednih 60 dana“, rekao je direktor Direkcije Agan Delibajrić dodajući da ovo nije jedini projekat na području Gračanice, te da se u narednom periodu za dionicu puta Bukva-Srebrenik-Sladna planira izdvajanje dodatnih oko 2 miliona KM.

„Izgradnja kružnog toka je za nas uvijek bila na vrhu liste prioriteta, drago mi je da je konačno vlast prepoznala važnost ovog projekta. Ono što je sigurno je da projekta ne bi bilo bez Vlade TK, Direkcije regionalnih cesta TK i lokalne vlasti“, rekao je ovom prilikom načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, ističući zahvalnost za prepoznavanje i realizaciju ovog infrastrukturnog projekta.

Back To Top