skip to Main Content

Skup SDA u Šerićima

Veličanstvenim skupom pred oko hiljadu članova i aktivista u mjesnom odboru Šerići, općinska organizacija SDA Živinice je predstavila svoje kandidate za Opće izbore i najavila pobjedu u oktobru. Nekoliko stotina okupljenih građana nije moglo da uđe u salu i pratilo je skup putem video linka ispred sale Doma kulture u Šerićima.

“ Osnavna misija SDA je očuvanje države Bosnei i Hercegovine i to je naš najveći projekat. Nezavisna suverena, slobodna, ekonomski jaka i prosperitetna Bosna i Hercegovina koju ćemo ostaviti našim potomcima je vizija i najveći motiv za danas u miru, nimalo lahku političku borbu. Ljudi se bore sa vojskama, protiv tenkova, i raznih sila ali niko nikad nije pobijedio iskrenu snagu naroda, a SDA je upravo to, snaga naroda Bosne i Hercegovine. “ Istakao je Predsjednik OO SDA Živinice prof.dr.Denijal Tulumović.

Na predizbornom skupu kandidati SDA Živinice nisu nudili slogane i obećanja nego su predstavili konkretne planove iz Agende SDA 2018.-2026. Realizacijom te programske platforme će se unaprijediti razvoj Bosne i Hercegovine. Snažna započeta reforma u zdravstvu, sudsvu, obrazovanju će se prirodnim procesom jačanja institucija obračunati sa korupcijim, kriminalom, usavršiti državne mehanizme od kantona, preko Federacije do Državnog nivo, ojačati privredu, poljoprivredu i našu namjensku industriju. Uporedo s tim podizat ćemo nivo bosanske svijesti i ponosa zahvaljujući kojima Bosna i Hercegovina više nikad neće biti slaba zemlja na meti balkasnih kasapina. “ poručeno je sa skupa. Živinički tim ima još jednog kandidata, a to je kandidat za člana
Predsjedništva Šefik Džaferović, kojem u Živinicama vjeruju, jer je prošao sve najteže ispiti na putu građenja i stvaranja naše Domovine.

Prije samog skupa, Općinski izborni štab je u Živinicama pustio u rad Info centar, koji će tokom kampanje pružati sve vrste informacija i biti otvoren za sve aktiviste i simpatizere.

Press služba OO SDA Živinice

Back To Top