skip to Main Content

Ramić otvorio put za povratnike u srebreničkom selu Karačići

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u Srebrenici, gdje je svečano otvorio novoizgrađeni lokalni put u srebreničkom selu Karačići, za potrebe bošnjačkih povratnika u ovom kraju.
 
Riječ je o projektu, koji je zajednički realiziran kroz sufinansiranje od strane Općine Srebrenica i Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, uz značajno finansijsko učešće i samih mještana.
 
“Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u ovom mandatu je napravilo ogroman iskorak u putnom povezivanju povratničkih naselja. Riječ je o selima, koja su i prije rata bila odsječena jedna od drugih, a onda i od najbližih gradova što je otežavalo život, a posebno ga otežava u uslovima današnje potrebe za brzom komunikacijom. Bolji putevi učestvuju na sve ostale aspekte života, od privređivanja, preko obrazovanja do zdravstva. Kada vam je vremenski blizu radno mjesto, škola, bolnica i druge ustanove onda je život lakši, a to svakako postižemo kroz ova ulaganja”, kazao je Ramić.
 
“Ovaj će nam olakšati dolazak do Srebrenice, povezat će još nekoliko mjesta koja gravitiraju prema Karačićima. Jako puno se porodica vratilo ovdje. Tako da smo zahvalni Ministarstvu i našim predstavnicima u Općini koji su kandidovali ovaj projekat, čiju smo realizaciju dočekali. Zahvaljujemo se ministru što nas je i obišao danas i s nama podijelio radost”, kazao je povratnik Samir Bektić.
 
Ministar Ramić je istaknuo da su realizirani brojni projekti na području Srebrenice u ovom mandatu, te da može svijetla obraza govoriti o tome.
 
“Samo u Srebrenicu smo uložili 6,2 miliona KM. Bilo je i ranije predstavnika na visokim dužnostima iz ovoga kraja, koji su dobili priliku da vode državne institucije najvišeg ranga, ali nisu uspjeli čak obnoviti ni put u svome rodnome selu. Mi smo to učinili u ovome mandatu, i u njihovom selu i drugima, jer ne trebaju povratnici biti taoci njihove destruktivne politike. Naš cilj je da svaki čovjek koji se vratio ima priliku za dostojanstven živote u svome na svome”, kazao je Ramić.
Back To Top