skip to Main Content

SDA zaboravlja da je u koaliciji sa SBB na inicijativu Bakira Izetbegovića

Stranka demokratske akcije (SDA), koja u svom saopštenju navodi da je „svaki glas za Kukićev PDA glas za Radončića”, zaboravlja da je to ona ista stranka koja se trenutno na svim nivoima vlasti nalazi upravo u koaliciji sa Savezom za bolju budućnost (SBB), na čijem je čelu Fahrudin Radončić, i to na inicijativu njenog predsjednika Bakira Izetbegovića. Također, da javnost ne zaboravi, SDA je, u ovom momentu, i u koaliciji sa strankom Fikreta Abdića – DNZ.

Očito je opsjednutost vlašću i ličnim koristima jača od svega, pa je SDA, podsjećamo, bila u koaliciji i sa brojnim drugim strankama, uključujući SDS, HDZ, SNSD, SBiH, DF i SDP. Stoga nam se nameće pitanje, da li je SDA vrhovni vladar naše države koji jedini može određivati ko i koga smije podržavati?

Svaki građanin ove zemlje zapitat će se i zašto od tako raznolike političke scene niti jedna patriotska i probosanska stranka ne želi da je povežu sa SDA, bilo da se radi o ljevici, desnici ili centru? Svaki čovjek treba prvo preispitati samog sebe, te se zapitati zašto su osnivači stranke, poput Mirsada Kukića, predsjednika PDA, protjerani zajedno sa stotinama patriota u svim kantonima? Da li je to samo zato što su imali svoj stav i što vole našu zemlju, a ne samo neke njene dijelove? Naravno, SDA to ne čini. Gospodin Fahrudin Radončić, koji je cijeli rat proveo u redovima Armije BiH, jedini je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva koji je u potpunosti ostvaren, i kao ličnost i kao privrednik, te koji ni na koji način nije ovisan, niti moralno niti materijalno, od politike i političkog angažmana. On je taj koji neće zaustavljati nego voditi pozitivne procese i koji će se, uz jasan pravac političkog djelovanja, zalagati za interese svih građana BiH.

Gospodo iz SDA, Pokret demokratske akcije je formiran od najboljih sinova ove zemlje, i dominantno ga čine heroji i osnivači Patriotske lige i Armije RBiH. Nazivati te ljude izdajnicima ove zemlje mogu samo slijepi i izbezumljeni ljudi vođeni samo jednim ciljem: očajničkim pokušajem ostanka na vlasti pod svaku cijenu.

Tim za informisanje PDA BiH

Back To Top