skip to Main Content

Na izbore izašlo 53,26% birača

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić saopštio je večeras da je na opšte izbore, prema nepotpunim podacima, izašlo 1.733.000 ili 53,26 odsto birača, što će biti jedan ili dva odsto više nego na prošlim opštim izborima.

Petrić je rekao da CIK BiH još nema kompletne podatke o izlaznosti, i da od velikih opština nedostaju podaci za Bijeljinu i Banoviće, kao i nekoliko manjih opština.

“Na desetak biračkih mjesta, od ukupno 6.000, bilo je remećenja javnog reda i mira, što su opštinske i gradske izborne komisije, policija, političke stranke u dijelu u koji su u ekscese bili umiješani posmatrači brzo riješili i stavili pod zakonitu kontrolu cijeli izborni sistem”, istakao je Petrić.

On je naveo da podatku o izlaznosti treba dodati i 1.085 glasača koji glasaju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, 20.000 glasača koji glasaju za opštinu u kojoj su živjeli 1991. godine, oko 10.000 glasača koji su glasali putem mobilnih timova i 3.769 glasača koji su glasali na napotvrđenim glasačkim listićima.

Predsjednik CIK-a je istakao da su izbori protekli fer i korektno, suprotno katastrofalnim najavama da bi moglo doći do kraha izbora.

Back To Top