skip to Main Content

Sutra protesti ispred zgrade Općine Lukavac

Problem javnog prijevoza već nekoliko sedmica glavna je tema na području općine Lukavac. Nakon podizanja cijene prijevoza i ukidanja brojnih linija, predstavnici pogođenih mjesnih zajednica traže hitno rješavanje ovog problema. Održani su brojni zvanični i nezvanični sastanci, te vanredna sjednica OV Lukavac, ali saobraćanje javnog prijevoza još nije normalizovano.

Danas su očekivani autobusi Trans Turista iz Tuzle, međutim prema riječima Mehe Hidanovića predsjednika MZ Jaruške autobusi nisu došli.

“Od 01. oktobra čekamo da načelnik Delić nađe rješenje za našu djecu, strpljenja više nemamo. Sutra se okupljamo ispred zgrade Općine gdje ćemo mirnim protestom iskazati svoje nezadovoljstvo. Okupljanje učenika, roditelja, radnika i svih ostalih koji su pogođeni ovim problemom planirano je za 9 sati”, za www.akcijatv.net rekao je Meho Hidanović predsjednik MZ Jaruške.

Danas je Edin Delić načelnik Općine Lukavac pozvao građane na strpljenje s obzirom da je rješavanje problema u toku, međutim nije precizirao kada će prijevoz biti normalizovan.

Back To Top