skip to Main Content

Adis i Davor nikada neće biti zaboravljeni

SARAJEVO, (Patria) – U sali Općine Novi Grad održana je komemoracija povodom smrti policajaca MUP KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Posljednji ispraćaj policajaca koji su ubijeni dok su obavljali svoju dužnost bit će danas na groblju Sveti Josip i na mezarju u Buča Potoku. 

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica ubijenih policajaca, a tokom obraćanja njihovih kolega i pretpostavljenih prolamali su se jecaji. 

Nusret Selimović, načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo gdje su radili Šehović i Vujinović kazao je da će pamtiti svaki trenutak proveden sa stradalim kolegama koji su dali svoje živote za izgradnju boljeg društva.

– Danas odajemo počast i opraštamo se od Davora i Adisa prisjećajaći se onoga što su do ovog zvjerskog čina uradili. U svojstvu njihovog rukovodioca dužnost mi je zahvaliti na njihovom doprinsu, nemjerljive su vrijednosti tragova koji su ostavili iza sebe. Bili su prije svega dobri ljudi, posvećeni porodicama i svojoj državi Bosni i Hercegovini. Neizreciva je bol koju osjećaju njihova djeca, rodbina, prijatelji. Ostat će neprežaljeni i nezamjenjivi. Dali su živote za izgradnju boljeg društva. Pamtit ćemo ih, ja ću se sjećati svih lijepih trenutaka provedenih s vama. Davore i Adise, hvala vam na svakom trenutku vaših života koje ste utkali u naše živote – kazao je Selimović.

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović poručio je da je teško naći prave riječi da se iskaže tuga i bol koju osjeća.

– Imam potrebu da kažem da u ovakvim teškim trenucima, teško je naći prave riječi da se iskaže naša tuga, bol i ogorčenost. Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice i Upravu policije u kojima su Adis i Davor dali maksimalan doprinos. Veliki gubitak za grad Sarajevo i državu BiH. Oni su ličnim primjerom u svakoj situaciji pokazali koliko je ovo težak, rizičan i opasan posao. Dali su svoje živote štiteći građane Sarajevu i njihovu imovinu. Zbog Adisa i Davora ćemo nastaviti raditi naše poslove. Vrata MUP-a KS će porodicama uvijek biti otvorena jer to je i njihova kuća – kazao je Halilović.

Jedna od radnih kolegica Adisa i Davora kazala je da su bili ljudi za primjer, časni i pošteni i da nikada neće biti zaboravljeni. 

Komemoraciji je prisustvovao i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, ministar MUP KS Vedran Mulabdić, brojne radne kolege, građani, te druge ličnosti iz društvenog života BiH.  

Back To Top