skip to Main Content

Za završetak Doma kulture i ambulante u D. Vukovijama 60.000 KM

Za potrebe stanovništva MZ Donje Vukovije u opštini Kalesija, a u svrhu rekonstrukcije Doma kulture i ambulante, danas je ozvaničen ugovor između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjgelica i Općine Kalesija, koje predstavljaju ministar Edin Ramić i načelnik Sead Džafić.
 
 
“U ovoj mjesnoj zajednici je tokom agresije boravio značajan broj raseljenih osoba, neki još uvijek žive tu. Dobili su smještaj, liječenje i drugu vrstu podrške. Ova lokalna zajednica je zaslužila našu pažnju i rekonstrukcijom infrastrukture želimo dati podršku mladima putem rekonstrukcije Doma kulture i učiniti prostorije ambulante adekvatnom za liječenje stanovništva jedne od najvećih mjesnih zajednica u ovoj općini. U tu svrhu smo izdvojili značajna sredstva i nadamo se skorom završetku i da ovaj objekat predamo na korištenje kako bi služio svojoj svrsi”, istakao je ministar Ramić
 
Općina Kalesija je već prije podržala ovaj projekt.
 
“Zaista mogu reći da mi u  Edinu Ramiću imamo prijatelja Kalesije. Na današnjem sastanku dobili smo da će Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica izdvojiti 60.000,00 KM za uređenje mjesne ambulante i Doma kulture u  Donjim Vukovijama u koju smo mi iz svog budžeta u prošloj godini izdvojili isto toliko novca.  Također, određena novčana sredstva smo planirali i u ovoj godini ali nisu dovoljna da radove privedemo kraju. Ja se nadam da će uz ovu pomoć ministra Ramića u 2019. godini jedan dio ambulante i Doma kulture biti završen i da ćemo istu zajedno otvoriti i dati je na korištenje mještanima Donjih Vukovija”, istakao je načelnik Džafić.
 
Iako su odobrena sredstva iz 2018. godine, zvanično uručenje ugovora je upriličeno danas zbog prezauzetosti u implementaciji projekata potpisnika ugovora.
Back To Top