skip to Main Content

Nastavak višegodišnje saradnje sa Tehnograd-Company doo Tuzla

Nastavljamo višegodišnju saradnju sa Tehnograd-Company doo Tuzla po pitanju promocije ove renomirane kompanije. 

Zajedno smo uspjeli realizovati brojne tv projekte značajne za našu zajednicu, promovisali turističke potencijale Bosne i Hercegovine, te obilazili naše građane koji žive izvan naše države.

“Tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Početkom septembra zajedno sa našim poslovnim partnerima i gledaocima uručujemo školski pribor i torbe djeci iz ugroženih porodica, već pripremamo novi serijal emisije “Sohbeti”, nova izdanja emisije “Putopisi”, a bit će i nova iznenađenja u programskoj šemi MIRTV HD Europa”, rekao je Mirsad Hadžić vlasnik Akcija Online.

D.D. “TEHNOGRAD-VISOKOGRADNJA” Tuzla datira još iz 1947. godine u sklopu bivšeg preduzeća “TEHNIKA” da bi od 1973. godine formiranjem SOUR-a GIK “TEHNOGRAD” Tuzla, poslovao kao OOUR za gradnju “TUZLA”. Koncem 1989. godine formirano je kao samostalno preduzeće pod nazivom DGP “TEHNOGRAD VISOKOGRADNJA”. Od 2000. godine posluje kao DOO “Tehnograd-Company” Tuzla u privatnom vlasništvu. Broj objekata koje je ovo preduzeće izvelo je impozantan. Građeni su stambeni i javni objekti, industrijski, hidrotehnicki i energetski objekti, objekti iz oblasti poljoprivrede i prehrane, kao i mostovi, potporni zidovi, senacij eklizišta i objekata oštečenih slijeganjem uslijed dugogodišnje eksplatacije solnih ležišta u gradu Tuzla.

Naročitog uspjeha ovo preduzeće je imalo u izgradnji objekata od prenapregnutog betona, jer za te vrste ima usko specijalizovane ekipe radnika i stručnjaka kao i opremu.

Ovo preduzeće je do sada izgradilo preko 25 000 stanova u Tuzli, Sarajevu, Zagrebu i drugim gradovima!

Sopstvenim sistemom kliznih oplata izvelo je na 23 lokacije silose za žitarice kapaciteta preko 400 000 tona, ako i 6 mlinova sa silosima za brašno.

 

 

 

Back To Top