skip to Main Content

TOTAL i M:SAT na BH tržištu bez većine domaćih tv stanica

Na teritoriji Bosne i Hercegovine postoje dva satelitska operatera “Total TV” i “M:sat” koji putem satelita dostavljaju tv signal u domove građana. Broj korisnika svakodnevno raste. Nažalost ova dva operatera  imaju jako malo televizijskih programa sa teritorije Bosne i Hercegovine. Uglavnom je riječ o BHT, FTV, RTRS i nekoliko tv stanica iz Sarajeva i Banjaluke. U ponudi su izostale lokalne, kantonalne, regionalne i privatne tv stanice sa drugih područja Bosne i Hercegovine, pa samim tim brojni građani u Bosni i Hercegovini nisu u mogućnosti pratiti informacije o novonastaloj situaciji, te nisu u mogućnosti pratiti informativne programe lokalnih, kantonalnih, regionalnih i nekoliko privatnih tv stanica.

U ponudi je veliki broj tv kanala iz susjednih država i tematski kanali koji dolaze iz drugih država širom svijeta, tako da korisnici ovih usluga sigurno imaju bolju predstavu šta se dešava u susjednoj Srbiji nego na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Nadajmo se da će naši telekomunikacijski operateri poput BH Telecoma u budućnosti pokrenuti satelitsku platformu i da će svi naši domaći programi biti dostupni našim građanima i da će gore navedeni satelitski operateri morati uvrstiti sve domaće tv stanice na svoju platformu.

Back To Top