skip to Main Content

Povodom 100 godina postojanja Waldorf škole u Beču proučen i ezan

Povodom 100 godina postojanja Waldorf škole a pod palicom profesora Stefan Albrecht (Štefana Albrehta) stvoren je jedan veliki horsko-orkerstarski projekat u Beču.
Ovo djelo nastalo je iz pera eng. kompozitora Karl Jenkins-a 2000. godine i izvodjeno je diljem svijeta u različitim interpretacijama mnogih uglednih horova i orkestara.
Djelo “The Armed Man. A Mass for Peace” je jedan interreligiozni muzički komad a kojim je jezikom svih religija poslana molitva za mir u cijelom svijetu.
Dio ovog velikog projekta bio je i naš sugradjanin Ibrahim Zukić koji je učenjem ezana a predstavljajući islam i muslimane, mamio neopisive emocije pa čak i suze na licima publike. Govoreći za našu televiziju kazao je:
“Zaista mi je bila izuzetna čast biti dio ovog velikog projekta. Ali ono što me je najviše dojmilo i zbog čega sam najviše ponosan jesu reakcije ljudi koji su mi poslije koncerata prilazili i sa suzama u očima pitali šta je to što sam interpretirao uz konstataciju da nikada u životu nisu osjetili takvu emociju. I to je ono što me čini ponosnim jer sam uspio, svim tim ljudima koji su bili, pokazati da je Islam ljepota, najčistija emocija, a ne ono što današnji mediji nažalost pokušavaju predstaviti. “
Koncert je bio unaprijed rasprodan i to za tri noći zaredom, 11. 12. i 13. Sept. 2019 godine u teatru Odeon u Beču.

 

[huge_it_video_player id=”469”]

 

 

Back To Top