skip to Main Content

Zaimović: Prekosutra bi mogli razmatrati zakon o ublažavanju posljedica

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) – Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović kazao je da će danas jedina tačka dnevnog reda biti izmjena Poslovnika koja će omogućiti daljnji rad zastupnicima elektronskim putem.

– Već prekosutra možemo zakazati sjednicu na kojoj ćemo razmatrati Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa, koji je stigao u parlamentarnu proceduru, kao i rebalans budžeta – kazao je Zaimović novinarima prije početka sjednice tog doma.

Naglasio je da izmjene Poslovnika neće pomoći poslodavcima niti zaposlenima, već služe samo kako bi Parlament FBiH brže procesuirao neophodne zakone i propise koje pošalje Vlada FBiH.

– Parlament FBiH nijednog trenutka nije bio kočnica za donošenje bilo kakvog propisa. Prvi smo parlament koji pravi ovakve izmjene i prvi koji će raditi efikasnije te se prilagoditi novim uslovima – naglasio je Zaimović.

Istakao je da je Kolegiji Stranke demokratske akcije (SDA) u tom domu jučer zasjedao te da su donijeli zaključak o pokretanju inicijative za smanjenje plaća funkcionerima. Smatra da taj iznos nije veliki kako bi se pomoglo privredi, ali je simboličan.

Back To Top