skip to Main Content

Priopćenje HDZ BiH Tuzla povodom požara na širem lokalitetu Husina i Miladija

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla izražava zahvalnost Profesinalnim i dobrovoljnim vatrogasnimpostrojbama Tuzle, Živinica, Kalesije, Lukavca, Srebrenika i Gračanice koji su uspjeli stavitipod nadzor vatrenu stihiju na širem lokalitetu Husina i Miladija. Riskirajući svoje živote još jednom su nas podsjetili na njihov značaj i potrebu kontinuiranog ulaganja u vatrogastvo kako u profesionalna društva tako i u dobrovoljne vatrogasne postrojbe. Zahvalnost želimoupututi Ministarstvu obrane BiH i Oružanim snagama BiH koji su brzo reagirali i angažirali potrebne resurse.

Velike zasluge pripadaju stanovnicima Husina, Miladija i drugih naselja koji su dali nemjerljivdoprinos u gašenju požara i sačuvali svoje domove. Zahvala svimvolonterima, medijima, poduzećima i pojedincima koji su sudjelovali svatko na svoj način.

Kroz ovaj primjer uvidjeli smo opasnost prouzrokovanu požarom. Zbog toga svako u okviru svojih mogućnosti treba dati doprinos u nabavci, opremanju i omasovljenju vatrogasnihpostrojbi koje mogu odgovoriti ovakvim i drugim neprilikama.Sve nas još jednom pozivamo na savjesno ponašanja shodno svim preporukama, a naročito kad se vrši paljenje vatre na otvorenom.

Back To Top