skip to Main Content

Koalicija Zajedno i odlučno: Saopštenje za javnost

Ovih dana svjedoci smo strahovitog pritiska, mobinga i prijetnji koju sprovodi gradonačelnik Jasmin Imamović sa svojom užom elitom prema funkcionerima i uposlenicima u Gradskoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima čiji je većinski osnivač Grad Tuzla. Razlog bahatog ponašanja Imamovića je da ih natjera da oni i članovi njihovih porodica, glasaju za njega. Tvrdeći i ubjeđujući iste da ukoliko on izgubi izbore, a što je sada već izvjesno, da će svi funkcioneri izgubiti pozicije, a uposlenici radna mjesta.

Koristimo priliku da javno poručimo da Grad Tuzla nije dvadestogodišnji gradonačelnik Jasmin Imamović. Tuzla i njeni građani živjeli su i egzistirala i prije Imamovića, živjet će poslije njega i bilo kojeg budućeg gradonačelnika. Svi rukovodioci koji časno i odgovorno obnašaju svoje pozicije nemaju se čega bojati jer ih
niko neće pomijerati sa istih. Uposlenike štiti zakon, a ne bilo koji pojedinac bez obzira kako se on zvao i koju funkciju obnašao.

Nenarodna vlast u Tuzli mora pasti! Zato koristimo priliku da javno pozovemo sve građanke i građane Tuzle da 15. 11. 2020. godine, izađu na izbore i glasaju slobodno, u skladu sa svojom savješću bez bilo kakvih prijetnji, pritiska, laži i straha od promjena. Promjene u Tuzli su nužne i neophodne.
Do pobjede!

Informativna služba koalicije
ZAJEDNO I ODLUČNO SDBIH-DF

Back To Top