skip to Main Content

Kozarac: Samohranoj majci troje maloljetne djece gradi se kuća

Samohranu majku Seminu Softić iz Kozarca zadesila je nesreća gdje je u zadnjoj trudnoći ostala bez supruga. Suprug Elvir je nesretnim slučajem izgubio život. Brigu o dvije djevojčice Sajri i Ajli nastavlja majka Semina.
 
Ubrzo se rađa i sin Elvir. Dane provodi u jako trošnoj kući sa drugim članovima porodice.
 
 
Tražila je pomoć kako bi obezbijedila krov nad glavom za svoju djecu. Obratila se molbom i Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.
 
“Podijelila sam svoju sudbinu sa komšinicom Anitom, tražili smo način kako da dođemo do sigurnog doma. Djeca rastu. Zdrava su hvala Bogu. Uputili smo molbu Ministarstvu i čekali odgovor” – kazala je Semina
 
Uslijedlio je odgovor.
 
“Pročitao sam zahtjev koji je došao na našu adresu. Moram priznati da me jako pogodila i rastužila priča porodice Softić. Sjećam se da mi je ostalo urezano da se otac zvao Elvir, a i njegov sin se tako zove. Majka je dala ime sinu po mužu koji je u međuvremenu izgubio život. Dakle, sin Elvir nije upamtio lik oca Elvira. Odmah smo prikupili potrebnu dokumentaciju i odobrili smo sav materijal za jednu tipsku porodičnu kuću. Sretni smo jer vidimo temelje, novi dom i novi život za porodicu Softić” – kazao je ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić
 
Komšije izašle u susret kako bi pomogli Semini i njenoj djeci.
 
“Puno Prijedorčana, posebno Kozarčana se odazvalo akciji kako bismo obezbijedili sredstva za ugradnju građevinskog materijala. Izgradnja je počela i nećemo stati dok Semina i njena djeca ne usele u svoj dom. Saradnja Ministarstva i nas povratnika se još jednom pokazala uspješnom. Moramo se zahvaliti svima. Jedva čekamo da se radovi završe. Briga porodice Softić je briga svih nas” – kazala je Seminina komšinica Anita.
 
 
[ngg src=”galleries” ids=”128” display=”basic_thumbnail”]
Back To Top